Hälso- och sjukvård – 7 bra tips för att spara pengar på receptbelagda läkemedel!

I dagens svåra ekonomiska tider har många amerikaner svårigheter att betala sina receptbelagda läkemedel. Kostnaden för hälsovård är så dyrt att folk inte klar av de. Som ett resultat gör människor saker som är farliga.

En nyligen genomförd undersökning av Consumer Reports fann att 28% av amerikanerna har vidtagit åtgärder som att inte fylla på recept, hoppa över doser, skära piller i hälften utan doktors godkännande och till och med dela recept med en vän. Du kan lära dig mer om hur du kan spara pengar på läkemedel med apotea rabattkod.

Priserna på receptbelagda läkemedel har höjts över åren. År 2005 till exempel spenderade amerikanerna 200,7 miljarder dollar på receptbelagda läkemedel. Men år 2010 spenderade amerikanerna $ 307,4 miljarder dollar på receptbelagda läkemedel. Det är över 100 miljarder dollar på bara fem år.

Om du tror att du inte påverkas av dessa prishöjningar eftersom din försäkring täcker receptbelagda läkemedel, tänk igen. Under 2002 fann konsumentrapporter att 65% av de undersökta drogerna var mest eller helt täckta av försäkringar. Men före 2008 var siffran endast 33%, ungefär hälften, och den fortsätter att minska.

Den goda nyheten är att det finns enkla sätt för alla att spara pengar på receptbelagda läkemedel. Här är 7 utmärkta tips.

  1. Fråga din läkare om det finns en generisk som skulle fungera lika bra.

Det är fantastiskt hur mycket pengar du kan spara genom att göra det här. Om det inte finns en generisk som kommer att fungera för ditt specifika problem, fråga om det kan finnas ett mindre dyrt varumärke tillgängligt. Bottom line är, fråga din läkare om det finns andra alternativ som skulle kosta dig mindre.

  1. Granska dina mediciner med din läkare.

Du kanske tar mediciner som du inte behöver. Vissa människor träffar mer än en läkare, och läkare pratar inte med varandra om vad de förskriver. Så här är något som kan hjälpa till. Ta med dina läkemedel till din favoritläkare och säg- “Behöver jag ta alla dessa?”

Tveka inte att prata med din läkare om läkemedelspriser

På grund av de dåliga ekonomiska tiderna just nu har läkare blivit mer kunniga om att spara pengar åt sina patienter.

  1. Fråga apotekaren om billigare alternativ.

Om du inte fått ett bra svar från din läkare, fråga din apotekspersonal om det finns ett billigare läkemedel som du kan ta, liknar det din läkare ordinerade.

  1. Använd postorder för att få dina mediciner.

Detta är ett riktigt bra sätt att spara pengar om du är bekväm med det. Naturligtvis fungerar det inte om du behöver mediciner omedelbart. Till exempel, om du behöver antibiotika för en infektion. Men postorder kan fungera mycket bra för läkemedel som du behöver ta på lång sikt.

  1. Var misstänksam för gratisprover, även de du ser på TV.

Det verkar som en bra idé att få gratisprover. Men vad många människor inte vet är att prover ofta är de dyraste medicinerna på marknaden. Ja, det fria provet kan hjälpa dig i en månad eller två. Men efter det måste du börja spendera stora pengar för att fortsätta ta medicinen.

Samma sak gäller för de fria proverna du får från TV-reklamfilmer. De är ofta dyra mediciner. Även om din läkare ordinerar dessa mediciner, är de dyra. Och bara så du vet, några av dessa medicinerna fungerar inte bättre än billigare alternativ.

  1. Dela dina mediciner, men var försiktig.

Ibland kan du verkligen spara pengar genom att be din läkare att ordinera en dubbel dos av ett läkemedel och sedan dela upp pillerna i hälften. Men var försiktig. Det finns säkra och osäkra sätt att dela upp mediciner, och vissa mediciner ska aldrig delas upp. Du kan också fråga din läkare om ett enda piller som har en högre styrka.

  1. Om du inte har försäkring, kolla runt.

Apotek tar ibland mycket olika priser på samma droger. Så shoppa runt. Det är inte svårt. Gör några telefonsamtal. Ring flera apotek i ditt område. Du kan också göra lite onlineforskning. Genom att jämföra priser hittar du den bästa affären.